7 miesięcy gwarancji

Telefon: 570 116 121

 
 

Ozonowanie Warszawa 

Ozonowanie to ekologiczna metoda wykonywana za pomocą ozonu.  Stosowana w celu likwidacji nieprzyjemnych zapachów, powstałych w wyniku procesu gnilnych związków organicznych. Przywraca czystość, zabija bakterie, pleśnie, grzyby, drobnoustroje, alergeny. Ozonowanie idealnie sprawdza się wszędzie tam, gdzie w bezpośrednim otoczeniu człowieka wymagana jest czystość tj. odgrzybianiu klimatyzacji biurowych, mieszkalnych i samochodowych. Ozonowanie to sposób przeprowadzenia dezynfekcji bez użycia środków chemicznych. Jest metodą bezpieczną, a jej główną zaletą jest fizyczne usuwanie brzydkich zapachów, a nie ich maskowanie.

Kiedy stosowane jest ozonowanie pomieszczeń?

  • neutralizacji zapachów w pomieszczeniach, po zalaniach, pożarach, zgonach oraz zapachach powstałych na skutek: fermentacji, stęchlizny, gnicia i rozkładu organicznego, zapachu uryny - moczu, odchodów, wydalin, wymiocin potu dymu (tytoniowego) oraz wielu innych nieprzyjemnych woni tzw. dezodoryzacja,
  • dezynfekcji obiektów inwentarskich oraz związanych z produkcją spożywczą w których ze względu na specyfikę nie można zastosować czynnika chemicznego m.in. kurnikach, oborach, chlewniach, schroniskach dla zwierząt, zakładów mięsnych, mleczarskich oraz w przemyśle rybnym,
  • dezynfekcji wszelkiego rodzaju środków transportu w branży medycznej oraz spożywczej,
  • dezynfekcji dokumentów w archiwach, bibliotekach, sądach, przy odgrzybianiu starodruków, akt, książek,
  • dezynfekcji, dezodoryzacji ubrań i obuwia tam gdzie tradycyjne metody mogą narazić na zniszczenie lub uszkodzenie produktów m.in. odgrzybianie akcesoriów motocyklowych ze skóry (kasków, ubrań),
  • czyszczeniu, odgrzybianiu klimatyzacji samochodowych oraz wszelkiego rodzaju pomieszczeń klimatyzowanych m.in. biur, sali konferencyjnych.
  • likwidacji zagrzybienia ścian i murów po długotrwałym działaniu wilgoci,
  • likwidacji drobnoustrojów i bakterii w wodzie pitnej, ujęciach wody,
  • ranży spożywczej w celu zachowania dłuższej świeżości oraz zapobiegania namnażania się bakterii i grzybów w produktach spożywczych owoce, warzywa, jaja, mięso (co wydłuża okres przydatności oraz zapewnia czystość mikrobiologiczną).

Co odróżniają ozonowanie pomieszczeń od klasycznej dezynfekcji:

  • ozonowanie jest przyjazne dla alergików, ozon pozwala pozbyć się wszelkich alergenów, niszczy roztocza, grzyby, pleśń,
  • ozon nie powoduje korozji metali oraz nie naraża na zniszczenie delikatnych tekstyli w przeciwieństwie do niektórych stosowanych na rynku środków dezynfekcji,
  • usługę ozonowania można przeprowadzać w pomieszczeniach gdzie znajdują się produkty spożywcze i żywność bez obawy o ich skażenie (po zabiegu pozostaje tylko tlen),
  • metoda dezynfekcji ozonem jest znacznie skuteczniejsza i szybsza w działaniu w odróżnieniu od stosowanego powszechnie chlor,
  • pomieszczenia i przedmioty po zabiegu ozonowania nie wymagają ponownego mycia, jedynie przewentylowanie pomieszczenia,
  • generatory ozonu są w stanie równomiernie rozprowadzić ozon w całym pomieszczeniu co sprawia że dezynfekcja jest bardziej dokładna a stosowany czynnik dociera w trudnodostępne miejsca,
  • ozonowanie skutecznie dezynfekuje nie tylko powierzchnie ale również powietrze w pomieszczeniach co przekłada się na likwidację przykrych zapachów – większość środków dezynfekujących pozostawia po sobie nieprzyjemną ostrą w zapachu chemiczną woń.

Firma FOX to skuteczność działania potwierdzona wieloletnim doświadczeniem. Jeżeli jesteś zainteresowany zamówieniem usługi ozonowania zapraszamy do zapoznania się z cennikiem naszych usług oraz kontakt z przedstawicielem firmy który udzieli szczegółowe informacje na temat oferowanej usługi.

 

zwalczanie szkodników Warszawa